Инициативен комитет издигна ректора на Софийския университет Св. Климент Охридски“ проф.

...
Инициативен комитет издигна ректора на Софийския университет Св. Климент Охридски“ проф.
Коментари Харесай

Инициативен комитет издигна Герджиков за президентските избори

Инициативен комитет издигна ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева като самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент. 

В комитета влизат близо 70 души. Сред тях са Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, Теодосий Спасов, Богдана Карадочева, проф. Боян Биолчев, проф. Милена Стефанова, проф. Румяна Коларова, Николо Коцев, олимпийската шампионка Стойка Кръстева, Михаил Белчев, Нидал Алгафари, Тони Димитрова, Милена Славова, Тончо Токмакчиев, Филип Аврамов, Харалан Александров, Стефан Цанев.

Бившият учебен министър Красимир Вълчев разяснява, че упоритостите на проф. Анастас Герджиков са да бъде обединител на нацията, от което имаме потребност. Очевидно политиките на ненавист, на разделяне, не дават различен резултат, с изключение на фрагментация на обществото, уточни той, представен от NOVA. Вълчев сподели, че проф. Герджиков е приел поддръжката на ГЕРБ, само че решението в началото да се кандидатира за президент е напълно негово.

" Приех тази номинация, тъй като имам вяра, че всеки от нас в даден миг от живота си би трябвало да заплати цената за това, което е получил от родината и сънародниците си. Да върне най-малко малко от това, което е получил. Не съм политик, не мисля и не приказвам като подобен. Предполагам, че няма да се трансформира в подобен. Аз съм българин като вас, който е подготвен да поеме отговорността и да заплати цената за това да помогне най-малко малко за обединяването. Когато споделям да се обединим, нямам поради политиците и партиите, приказвам за хората и нацията. Моята цел е да върна нормалността в политическите връзки. Не съм партиен претендент и по тази причина чакам поддръжката на всички жители, които се припознаят в потребността от това да си протегнем ръце ", заяви Герджиков, чиято кандидатура е подкрепена от ГЕРБ-СДС.

Разчитам на всички вас и на огромен кръг специалисти – приготвяме експертни препоръки по всички области, с цел да ни поучават по всички тематики. Не сме избирали Митева за това, че има чин и е военнослужещ – избрахме я за това, че е майка, че се бори за неравноспоставените, и когато трябваше да увещавам моите другари, че не съм търсил човек, който да дава отговор на стандарти, и избрах човек с идея.

Слоганът „ Наистина обединени “ ни е необходим за това, че единствено обединени има смисъл ", приключи проф. Герджиков.

„ Гордея се, че съм родена и пребивавам, основала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се веселя на три деца и мощен, самоуверен и любящ брачен партньор ".  С тези думи претендентът за вицепрезидент полк. Невяна Митева се обърна към Инициативния комитет.

„ Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплинираност и себераздаване, с които реализирах национални върхове, които преди три дни навършиха 33 години. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на родината осмисли живота ми, даде ми възприятие на ситугурност и самочувствие. Работата ми в неправителствения бранш по обществени планове и дела, персоналната ми ангажираност за деца с разнообразни потребности ми донесе задоволеност ", коментира Митева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР